Hem Arkivbildare
OLLE MORUS
Arkiv
Sök

Olle Morus

 

Anteckningar om Olle Morus.

Olles far Edward kom från Riga. Mönstrade på ett fartyg (smet) träffade en kyrklig man på fartyget från Värnamo. I Värnamo träffade han Olles mor Astrid. De flyttade till Ljungby,

Hångersvägen. Fick Olle 1933. Far Edward dog tidigt och de flyttade till Harabergsgatan (50-årsåldern), tills Olle köpte hus på Villagatan 9 A. B-M. och Olle blev sambos 1998, gifte sig 2004.

Edward arbetade på Kronoskogens Torvkolsfabrik. Därefter diversearbetare (Irma Nyström vet mer). Astrid var duktig på att läsa och räkna, tanken var att hon skulle blivit lärarinna, men för dyrt.

Sen träffade hon Edward och gifte sig.

Olle gick på Replösa skolan och Fogdeskolan. Började jobba på KJ. Petterssons, var på alla filialer, även på huvudbutiken. Åkte tåget ut till Angelstad bl.a. kallades den lille positivt. Mycket omtyckt.

Därefter när KJ:s lagt ner blev det Matcity i lokalerna och Olle började på Matcity och arbetade där resten av arbetslivet.

Olle var mycket för Gamla Torg, medlem i Ljungby Hembygdsförening och delaktigt i verksamheten kring Ljungby museum. Var även konstnär, medlem i Ljungby Konstförening. Filitivist - stor frimärkssamling.

Olle Morus

Handlingarnas tid
--
Huvudsaklig tid
--
Förvaras av regf institution
Reproduktion tillgänglig

Anmärkning

Olle Morus